Muu toiminta

Kirkot ja hautausmaat

Yhdistys on ollut mukana Teijon kirkkoyhdistyksessä sen alusta saakka ja sillä on oma edustajansa kirkkoyhdistyksessä.Lisäksi toimintaan on kuulunut hautamuistomerkkien kunnostaminen ja inventointi, sekä hautuumaakulttuurin vaaliminen ja taltiointi.

Muinaspuvun muistolaatta

Muinaispuvun muistolaatta sijaitsee Yliskylän kirkon seinässä.

Perniön kotiseutu- kalenteri

Yhdistys julkaisee kotiseutukalenteria., jonka aiheena on ”Wanha Perniö” ja nykyisyys. Viimeisimmän kalenterin aiheena on ”Karjalan siirtoväen asettuminen uudelle kotiseudulleen Perniöön”. Kalenteria on vielä saatavissa mm. Perniönseudun Lehden toimituksesta, kuten muitakin julkaisujamme.

Vuoden 2018 kotiseutukalenteri on jo työn alla!

Kotiseutu- eli isännänviiri

Vuonna 2001-2002 yhdistys toteutti nykyisille, sekä entisille Perniöläisille kotiseutuviirin.

Arkistot

Yhdistyksellä on osin järjestelemätön kotiseutuarkisto Pro Pernön kunnantalolla -kaksi erillistä huonetta. Yhdistyksen haltuun on annettu eri perniöläisten yhdistysten vanhoja arkistoja kotiseutuarkistoon kuuluvaksi. Tämä on eräs toimintamme tärkeimpiä kohteita edelleenkin. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, mikäli mietitte ”Mitä näilekin tekisi” -tilanteessa. Tämä koskee asiakirjoja, mutta ennen kaikkea myös valokuvia!

Yhdistys on antanut myös lausuntoja tilanteesta riippuen liittyen yleensä paikannimistöön, karttamateriaaleihin, tiennimistöön yms.